Nagyon klassz!!:))
2 cs Tante Fanny Friss rétestészta 200g
Töltelék:
70 dkg félzsíros túró
2 db tojás
bogyós gyümölcs keverék ízlés szerint
20 dkg vaj
1 cs vaníliás cukor
búza dara ízlés szerint ( ez tartja össze a töltelék állagát )
olaj vagy vaj a kenéshez
Konyhaimértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edényekűrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
A Tante Fanny friss réteslapot felhasználás előtt 15-20 percig pihenésre szobahőmérsékleten tartjuk.
A bogyós gyümölcsöt ( ha mélyhűtött ) kiengedjük, lecsepegtetjük, és megszórjuk búzadarával.
A túrót áttörjük, ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját. és csomómentesre óvatosan elkeverjük.
A tojás fehérjét felverjük, és ezt is hozzákeverjük.
Terítünk az asztalra egy megnedvesített konyharuhát, majd terítsünk rá egy szárazat.
Az első két lapot terítsük a konyharuhára, és kenjük meg olajjal, majd a másik két lapot 90 fokkal elfordítva terítsük rá, és ezt is kenjük meg olajjal.
Rárakjuk egyharmad részére tesszük a tölteléket majd a gyümölcsöt.
A szélét behajtjuk, majd megkenjük vajjal, vagy olajjal.
200 c fokon 25 perc alatt készre sütjük.
Nagyon klassz!!:))
nagyon jól néz ki, biztos finom is, a gyümölcstől könnyű lesz. Remek ötlet. Annyit tennék hozzá, hogy vigyázz nem legyen léghuzat a lapok töltése közben mert akkor hamar szárad a tészta és törik. Egy kis vizet szoktam párologtatni, akkor nem kell a vizes száraz konyharuha.
nagyon jól néz ki,de biztosan finom is,én gyakran csinálom ,de csak simám túróval,legközelebb teszek bele gyümölcsöt is csak jó lehet,gratu aki kitalálta
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.