Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tészta ételek recept » Gyümölcsös túrós rétes Tante Fanny

felvitel dátuma: 2012-06-02 10:22:55       mai nézettség: 1       nézettség: 2909
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

2 cs Tante Fanny Friss rétestészta 200g

Töltelék:
70 dkg félzsíros túró
2 db tojás
bogyós gyümölcs keverék ízlés szerint
20 dkg vaj
1 cs vaníliás cukor
búza dara ízlés szerint ( ez tartja össze a töltelék állagát )
olaj vagy vaj a kenéshez

 

Konyhaimértékegységek

Liszt:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g

Cukor:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g

:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g

Olaj:

1 evőkanál: 2 dkg

Búzadara:

1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg

Tej:

1 evőkanál: 1,5 dkg

Edényekűrtartalma:

1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl 

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A Tante Fanny friss réteslapot felhasználás előtt 15-20 percig pihenésre szobahőmérsékleten tartjuk.
A bogyós gyümölcsöt  ( ha mélyhűtött ) kiengedjük, lecsepegtetjük, és megszórjuk búzadarával.
A túrót áttörjük, ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját. és csomómentesre óvatosan elkeverjük.
A tojás fehérjét felverjük, és ezt is hozzákeverjük.
Terítünk az asztalra egy megnedvesített konyharuhát, majd terítsünk egy szárazat.
Az első két lapot terítsük a konyharuhára, és kenjük meg olajjal, majd a másik két lapot 90 fokkal elfordítva terítsük , és ezt is kenjük meg olajjal.
Rárakjuk egyharmad részére tesszük a tölteléket majd a gyümölcsöt.
A szélét behajtjuk, majd megkenjük vajjal, vagy olajjal.
200 c fokon 25 perc alatt készre sütjük.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 június 03

Nagyon klassz!!:))

10/10 Kispancsa 2012 június 03

nagyon jól néz ki, biztos finom is, a gyümölcstől könnyű lesz. Remek ötlet. Annyit tennék hozzá, hogy vigyázz nem legyen léghuzat a lapok töltése közben mert akkor hamar szárad a tészta és törik. Egy kis vizet szoktam párologtatni, akkor nem kell a vizes száraz konyharuha.

0/10 Dudás Lászlóné 2012 június 03

nagyon jól néz ki,de biztosan finom is,én gyakran csinálom ,de csak simám túróval,legközelebb teszek bele gyümölcsöt is csak jó lehet,gratu aki kitalálta

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.