10 tojás
10 kanál k.cukor
10 e. kanál liszt
1 sütőpor
Krém:
fél kg túró
30 dkg p. cukor
30 dkg vaj
1 citron
1 kanál zseletyin
fél liter tejszín
plusz 3 dcl tejszín a díszitéshez,
gyümölcs
babapiskóta
lekvár
2 dcl tej
rum íz
zselatín a tetejére:
fél liter víz
20 dkg k. cukor
citron íz
3-4 csomag töltött ostya rudak
Ez a torta 31 cm -es átmérőjű.
Ehhez a recept:
10 tojásból piskóta - tojásfehérjéket felverni 10 e. kanál k. cukorral, mikor kemény beletenni a tojássárgáját, hozzáadjuk a 10 e. kanál lisztet, 1 db sütőport, megsütni.
Mikor megsült és kihűlt megkenni lekvárral, rárakni tetszés szerint gyümölcsöt ( ananász, banán, narancs, kivi ) rátesszük a krém felét, majd rumostejben áztatott babapiskótával megrakni egy rétegen, ráöntjük a krém másik felét és betenni a hűtőbe........
Krém:
félkiló túró, 30 dkg p.cukor, 30 dkg vaj, 1 cirton, narancs reszelt héja, 1 kanál zselatin felolvasztva 1 dcl tejben-kiturmixolni hozzáadni a 6 dcl tejszín felvert habjához ....mikor megkeményedett kivesszük a tortát a hútőből és folytatjuk a díszítéssel......a torta tetejét úgy készítettük el, hogy kissebb karimályú torta formát aminek nincsen alja gyengén rányomtuk a torta tetejére megrakjuk a közepét gyümölcsel majd ráöntjük a kihűlt zselatint amit az ananászkompót( vagy 1l víz,20dkg cukor,1 citrom leve ) levéből készítettünk el, 2 kanál zselatinport beáztatva a felfort lébe tettük hagytuk jó kihűlni vissza tenni a hűtőbe, hogy megdermedjen, mikor már jó kemény kivesszük óvatosan kivesszük a formát, felverünk 2 dcl tejszínt szélit kidíszítjük az oldalát is megkenjük és az üzletben vett "trubicskikkel"(sajnos nemtudom a magyar nevét) körbe raktuk, szallaggal megkötni-szállításnál kine dőljenek:)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.