A lisztet, porcukrot elmorzsoljuk a puha vajjal, majd hozzáadjuk a két tojás sárgáját, és jól összegyúrjuk, lágy tésztát kapunk.
Közben a két tojás fehérjét elkezdjük verni habverővel, és mikor már habos, de nem kemény, kanalanként adagoljuk hozzá a 15 dkg porcukrot, és verjük nagyon keményre, majd tegyük félre.
Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, majd linzer szaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tésztákra teszünk 1 mokkáskanálnyi lekvárt, majd elkenjük rajta, és habkinyomóval mindegyik tetejére nyomunk habot, majd 180 C fokon 10-15 percig sütjük (én légkeveréssel sütöttem), akkor jó, ha már kezd a tészta széle barnulni, nagyon ne süssük meg! (Kb. 40-50 db lesz ebből, kisebb szaggatóval szaggatom.)