25 dkg margarin
5 db. tojás
50 dkg porcukor vagy kristálycukor
1 cs. sütöpor
15 dkg liszt
28 dkg darált dió
25 dkg margarint 5 tojássárgájával habosra keverünk és hozzámixelünk 25 dkg porcukrot vagy kristálycukrot, míg krémes állagú lesz. 1 sütöport,15 dkg liszttel elkeverünk, majd fokozatosan a masszához adjuk.
Végül az tojásfehérje kemény habját is óvatosan hozzáadjuk és a 28 dkg darált diót is.
Kikent, lisztezett tepsibe öntjük és közepes hömérsékleten, kb. 20 percig sütjük.
Közben 4-5 tojásfehérjét 25-30 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk, majd a kisült forró tésztára simítjuk.
Még 5-8 percre visszatesszük a sütöbe, hogy a hab a tetején kissé megszáradjon.
Ha kihült kockákra szeleteljük.
Habkönnyü, szaftos, ízletes sütemény.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.