Már,ránézésre is nagyon finom lehet !nyami, nyami
A tésztához:
70 dkg liszt, 2 db tojás, 1 kis pohár kefir, 1 kis pohár tejföl, 1 dl olaj, 60 g cukor, 1 teáskanál só, 1 dl tej, 50 g élesztő
A krémhez: 250 g ráma, 30 g só
Elkészítése:
Az élesztőt langyos cukros tejbe felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálba. Egy részt kiveszünk és elfelezünk, kinyújtjuk kör formára, kb 30 cm – méretre mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a habos, lágy kikevert sós Rámával.
A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 db cikkre felvágjuk. A nagyobbik feléről kezdve kifli formára feltekerjük. Szilikonos sütőpapírra tesszük,félórát kelesztjük a tepsibe, majd tojással lekenjük, megszórjuk a tetejét sajttal vagy magokkal ( de ezt lehet, alkalomnak illően sonkával, kolbásszal, gombával, vagy különböző krémekkel is tölteni)
A sütési idő kinek milyen erős a tűzhelye!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.