tojás, porcukor, Ráma, tej, liszt, sütőpor, alma, vaniliáscukor, fahéj, mandula
Habos almás
5 tojássárgáját kikeverünk 25 dkg porcukorral, 15 dkg rámával, 12 kanál tejjel, majd belekeverünk 30 dkg lisztet és egy sütőport. Tepsibe simitjuk és félig megsütjük.
2 kg almát megreszelünk, cukorral, vaniliáscukorral fahéjjal kicsit megdinszteljük. Belekeverünk 2-3 kanál buzadarát. Ezt a tepsibe lévő tésztára simitjuk. 5 tojásfehérjét felverünk kemény habbá, majd a belekeverünk 25 dkg porcukrot, és az almára simitjuk. Visszatesszük a sütőbe, kicsit száritani. Tetejére szórhatunk darabolt mandulát, diot, ezzel együtt száritjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.