10 dkg liszt
25 dkg rétes liszt
30 dkg vaj
20 dkg cukor
2 vaniliás cukor
1 cs sütőpor
1 citrom héja és leve
15 dkg kandírozott narancs
2 evőkanál búzadara
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál fahéj őrölve
1 evőkanál csillag ánizs őrölve
5 db tojás
1,5 kg alma
A vajjal kikeverjük a cukrot a tojások sárgáját majd bele adagoljuk a liszteket a sütőport a tejfölt, az egyik vaniliás cukrot a citrom reszelt héját és levét.
Jól gyúrható tésztát kapunk ami egy kicsit lágyabb tészta.
Berakjuk a hűtőbe amíg megpucoljuk az almát. Kivajazzuk lisztezzük a tepsit és belenyomkodjuk a tésztát majd villával kicsit megszúrkáljuk.
Ezt megszórjuk a búzadara felével és szép vékony cikkekre rá szeljük az almát, lehet több rétegben. Amikor az alma rétegezve van a csillag ánizs a fahéj és a vaniliás cukor másik felével meghintjük a tetejét.
Erre szórjuk a kandirozott narancsot.
Ezután a tojások fehérjét felverjük kemény habbá és ezt egyenletesen elosztjuk az almák tetején.
Majd előmelegített sütőben 150 fokon 30-35 percig sütjük.
Nagyon finom sütemény, ajánlom mindenkinek.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.