Hozzávalók (egy kis pités tepsiben csináltam, mert csak hárman voltunk rá):
Tortalaphoz:
Almás rész:
Hab:
Csurgatott kakaó:
Először is 220 fokra előmelegítjük a sütőt (alul-felul sütésen).A tésztához valókat egy tojás és a só kivételével habverővel csomómentesre keverjük. Az utolsó tojást kettéválasztjuk, a sárgáját beledolgozzuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a masszába. A sütő hőfokát visszavesszük 180 fokra. A tésztát a kivajazott, kilisztezett formába öntjük, majd olyan 5-10 perc alatt készre sütjük. Ezalatt egy edénybe reszeljük a meghámozott almát (sajtreszelő részen), ráöntjük a vizet, hozzáadjuk a cukrokat és lassú tűzön felforraljuk. Ekkor beleöntjük a pudingport, majd sűrűsödésig forraljuk. Közben legjobb, ha habverővel kevergetjük. Ezt is és a formából kivett tortalapot hagyjuk langyosra hűlni, majd eldolgozzuk rajta a krémet. Mehet a hűtőbe egy fél órára. Ekkor elkészítjük a habot; felverjük a tejjel és a fixálóval, majd ezt is rásimítjuk a tortácskánkra. Megint vissza a hűtőbe egy fél órára. A kakaót és a vizet egy lábasban összeforraljuk, majd kanálról rácsurgatjuk a habra. Egy óra hűtés bőven elég neki a végén.
@haspok.blog.hu
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.