2 egész tojás
120g cukor
100 g tejföl
100 g olvasztott vaj
50 ml víz
120 g liszt
25 g kakaó
1 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
Hab:
Hozzávalok:
3 nagy tojásfehérje
140g cukor
1/2 tk citromlé
Két egész tojást és a cukrot robotgéppel felvertem, majd hozzáöntöttem a tejfölt, az olvasztott vajat, és a vizet. Alacsonyabb fokozatra vettem a gépet, és kanalanként hozzádolgoztam a liszt, kakaó, sütőpor, szódabikarbóna keverékét. Beleöntöttem a muffin papírokba, kb 3/4-ig töltve azokat. Előmelegített, 180 fokos sütőben, nem légkeverésen (ez fontos!) 20 perc alatt sültek szép formásra. Miután kihűltek, elkészítettem a habot:
Vízgőz felett dolgoztam. Fontos, hogy a felső lábas ne érjen a vízbe. Beletörtem a tojásfehérjéket, vigyázva, hogy sárgája ne kerüljön bele. Hozzáöntöttem a cukrot, és a citrom levét. Robotgép közepes fokozatán kezdtem el keverni a gőz felett. Megmértem, nekem 8 perc kellett ahhoz, hogy szép fényes kemény habot kapjak. Ekkor levettem a gőzről, és még 7 percig kevertem tovább a géppel. Ez idő alatt ki is hűlt a hab. Habzsákba töltöttem, és rányomtam a muffinokra.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.