A rolók elkészítéséhez:
1 csomag leveles tészta
1 db tojás sárgájas
A krém elkészítéséhez és a rolók megtöltéséhez:
1 csomag vanília pudingpor
4 dl tej
15 dkg kristálycukor
2 dl cukrászhab
A rolók elkészítése, megsütése:
A leveles tésztát kinyújtjuk, és kb. 3 cm-es csíkokra szeleteljük, majd ezeket kb. 15 cm-enként elvágjuk.
Kikészítjük a roló sütőket, és minden tésztacsíkot egy-egy ilyen rolóformára rátekerünk, amíg el nem fogy a tésztánk, vagy a rolónk. Nekem 12 db rolóm van, tehát 3-szorra tudom őket megsütni, mivel 1 csomag leveles tésztából nekem 46 db ilyen tésztarolóm lett.
Tepsibe sütőpapírt terítünk, s szépen rárendezzük ezeket a sütiket, majd tojással megkenjük, s kb. 10-15 perc alatt meg is sülnek.
Könnyen le lehet venni a formáról a sütiket, de azért vigyázzunk, mert még elég forró ez a fém forma. Pár percet várunk, hogy kihűljön kicsit a forma is, és utána rátekergetjük a következő tésztacsíkokat, s azokat is megsütjük.
A puding elkészítése, s a rolók megtöltése:
Ha minden tésztacsíkunk megsült, akkor amíg hűlnek, addig megfőzzük a vanília pudingot. Azért jobb ha pár órával előtte elkészítjük a pudingot, hogy kihűljön, ne melegen töltsük meg a habrolókat.
A pudinggal megtöltjük a kihűlt rolókat habzsák segítségével úgy, hogy mindkét végén legyen egy kis hely a tejszínhabnak. De ha nincs habzsák, akkor elég csak mokkáskanállal megtölteni a habrolók mindkét oldalát. Utána felverjük a cukrászhabot jó keményre. Majd pedig mindkét oldalába rakunk ebből a felvert tejszínből.
Én úgy csináltam, hogy a megsült roló vékonyabb végéből levágtam kicsit, hogy ott is meg tudjam tölteni tejszínhabbal.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.