2 kozepes nagyságú burgonya
1 fej hagyma (most újhagymából készult, de voroshagymával szoktam)
1 pohárnyi víz kb. 2,5 dl
1 ek ecet
1,5 ek kristálycukor
Eloszor odatesszuk a burgonyát fozni: egy edénybe beletesszuk a krumplikat, és annyi vizet ontunk rá, amennyi ellepi. Míg fo a krumplink, addig felszeleteljuk a hagymát. Lehet karikákra, kockákra, vagy csíkokra, nálam háromszog alakúra sikerult. Elkészítjuk az ontetet is: egy tálba vizet ontunk, beletesszuk az ecetet és a cukrot és elkeverjuk. Kozben, mikor megfott a krumpli, leontjuk a forró vizet, hideg vizet ontunk rá, hogy hamarabb huljon. Ha kihult a krumpli, meghámozzuk és karikákra vágjuk. Beletesszuk a hagymával egyutt a cukros-ecetes lébe és elkeverjuk benne, hogy mindenhova jusson a zoldségekbol.
Nagyszeruen illik a kirántott hal mellé.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.