A tejet meglangyosítottam, beleszórtam a cukrot, majd belemorzsoltam az élesztőt.
Hagytam 10 percig pihenni.
A vajat elmorzsoltam a liszttel, majd belekevertem a sót.
Közepébe egy mélyadést készítettem, ide tettem a tejfölt, a tojásokat és a kissé felfuttatott élesztőt.
A tésztát összegyúrtam. és a gyors kelesztőbe tettem ez kb 20 perc alatt megkel.
Ezután a hűtőben pihentettem egy fél órát .
A 7 dkg vajat felolvasztottam, majd a fél karikára vágott hagymát lassú tűzön pirosra sütöttem benne. Langyosra hűtöttem.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtottam, majd a hagymával megkentem.megszórtam az apróra vágott hagyma zöldjével is és a paprika pehellyel.
Ezután hajtogattam.
A tészta felső harmadát a középső harmadra hajtottam, majd az alsó harmadát ennek a tetejére.
Hagytam pihenni 20 percet.
Majd újra nyújtottam.
Ismét hagymát kentem a tésztára.
Ezt 3x megismételtem.
Ujjnyi vastagra nyújtottam, majd a legkisebb pogácsa szaggatómmal kiszaggattam de elötte bevagdostam a tetejét tojással lekentem.
Sütőpapírral bélelt tepsire ültettem őket és hagytam megint 30 percig kelni.
Ezalatt előmelegítettem a sütőt 200 fokra.
Majd 12-15 perc alatt készre sütöttem.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Ebből az adagból nekem 3 tepsivel lett 6 sorban 7db így összesen 126 db pogácsa.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.