70 dkg liszt
2 tojás
2 dl joghurt
1 dl olaj
2 dl tej
1 evőkanál cukor
5 dkg élesztő
1 teáskanál só
1 kocka ráma
1 ekanál só
15-20 dkg juhtúró vagy sajt
1közepes hagyma
1 tojássárgájja a kenéshez
szezámmag
70 dkg liszt, 2 tojás, 2 dl joghurt, 1 dl olaj, 2 dl tej, 1 evőkanál cukor, 5 dkg élesztő, teáskanál só.
Az élesztőt kevés cukorral a fele meglangyosított tejjel felfuttatjuk, a lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót és a cukrot, a felvert tojást és a felfuttatott élesztőt a tej másik felével és az olajjal együtt.
A tésztát bedagasztjuk, fél órát pihentetjük.
Amíg a tészta kel, 1 kocka rámát 1 evőkanál sóval kikeverünk, 15 füstölt sajtot, vagy juhtúrót lereszelünk.
1 közepes fej hagymát felkockázva megdinsztelünk és összekeverjük a kikavart rámával, a sajtot is belekeverjük.
A tésztát átgyúrjuk, 3 felé osztjuk, kerekre nyújtjuk, megkenjük a masszával, cikkekre vágjuk, a szélesebb részénél fogva feltekerjük, tojássárgájával lekenjük, szezámmaggal megszórjuk.
150 fokon légkeveréssel kb 20 percig sütjük, vagyis amíg szép piros lesz.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.