Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Ötletes / kreatív ételek recept » Hájas - leveles sütemények

felvitel dátuma: 2019-01-16 17:14:15       mai nézettség: 1       nézettség: 825
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

60 dkg finomliszt
1 nagy csipet só
1 tk. cukor
1 tojás
1 ek. ecet
2 ek. tejföl
1,5 dl szódavíz
1,5 dl fehér bor
450 g tisztított, ledarál háj
10 dkg liszt
A töltéshez:
cukrozott dió

baracklekvár
A habroló krémhez:
3 dl Meggle cukrászhab
1 ek cukor
1 habfixáló
60 gramm vaníliás pudingpor
4 ek cukor
5 dl tej

Előkészületi idő: 70 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A hájat és a 10 dkg liszttel összegyúrom, hidegre tesszük.
A megmaradt liszttel és a többi hozzávalókból rétestésztát készítünk.
15 percig pihentetjük, utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk és a lisztes hájat a tésztára kenjük.
A lisztes hájat egy zsírpapíron nyújtottam ki, egyenlő nagyságúra a tésztával és ráhelyeztem.
Az egészet felcsavarjuk,sodrófával kissé ellapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk és négyszeresére összehajtjuk.
Hideg helyre tesszük, 20 percenként a hajtogatást megismételjük, a csavarással együtt négyszer hajtogatjuk.
5 mm-re nyújtottam formázás előtt a tésztát.
180 fokon sütöttem ki.
Bármely formájú süteményt, édeset, sósat készíthetünk a tésztából.
 

Lekváros :
Linzer szaggatóval kiszúrtam, minden 2. közepét kisebb formával kiszúrtam.
Az alsó egész korongot vízzel lekentem, a kiszúrt formájú tésztát rátettem és így sütöttem.
Sütőpapírral fedett sütőlemezre sorakoztattam.
Szép világosra sütöttem.
Vaníliás porcukorral megszórtam.
A kiszúrt üregekbe baracklekvárt csepegtettem.
 

A habroló készítés:
1 cm-es csíkokat vágtam belőle és a rolóra tekertem úgy, hogy kicsit fedje egymást a tekerés.
Felvert tojással lekentem,majd 200 fokra melegített sütőben 12 perc alatt megsütöttem.
Kicsit hagytam állni, majd óvatosan lehúztam és tálcára tettem.
 

Krém készítés:
A tejet a cukorral, pudingporral felfőztem, majd kihűtöttem.
A tejszínt 1 ek cukorral, habfixálóval kemény habbá vertem, majd kis adagokban hozzá kevertem a pudingos krémhez.
A habfixálóval tartósabb a krém, ezért tettem hozzá.
A rolókat betöltöttem, enyhén meghintettem porcukorral.

Szakács: Edit


Film link: https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.