1 kg liszt, 5dkg élesztő,2 egész tojás, csipet só, 1 ek. cukor, tej, kb. 20 dkg darált háj.
A lisztből élesztőből, cukorból, tojásból, sóból, és tejből jó rugalmas kelt tésztát készítünk, duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, kinyújtjuk és rákenjük a darált hájat és hajtjuk. Fél óránként, összesen háromszor hajtogatjuk, majd kinyújtva kockákra vágjuk, mindegyik közepére , kiskanállal szilvalekvárt teszünk, és félbehajtjuk.Tepsire tesszük, még kelesztjük egy kicsit, azután megkenjük tojással és kisütjük. Tálalás előtt meghintjük kevés porcukorral.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.