Hozzávalók: 1 kg liszt, 60 dkg darált háj, 5 dl tej, 1 csapott evőkanál só, 3 evőkanál cukor, 5 dkg friss élesztő, 1 db tojás a kenéséhez
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk ( könnyebb, a tészta ) és jól elkeverjük a hájjal. A tej egyik felébe sót, a másik felébe a cukrot, és az élesztőt tesszük. A sót soha nem tesszük az élesztőhöz! A tejet meg langyosítjuk. A lisztes hájhoz hozzáöntjük a sós és a cukros tejet, majd jól kidolgozzuk. Letakarva megkelesztjük. Amikor megkelt átgyúrjuk ( ez nagyon fontos! ) Kinyújtjuk, éles késsel bevagdossuk a tetejét, és kiszaggatjuk. A pogácsákat megsodorjuk, tepsibe tesszük, és felvert tojással megkenjük mindegyik tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük
A 3 evőkanál cukorral picit édeskés az íze, de ha csak sósan van csinálva akkor 1 evőkanál cukor kell bele!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.