Kedvelem a receptjét
Hozzávalók:
40 dkg darált háj,70dkg liszt 1 tojás sárgája,2 evőkanál tejföl,2 kávéskanál cukor, fél evőkanál só,2 ek. kanál 20% ecet,2,5 dl ásvány víz vagy szóda víz, szilva, barack lekvár vagy dió
40 dkg darált háj,70dkg liszt 1 tojás sárgája,2 evőkanál tejföl,2 kávéskanál cukor, fél evőkanál só,2 ek. kanál 20% ecet,2,5 dl ásvány víz vagy szóda víz, szilva, barack lekvár vagy dió A hájat 1 óra hosszat hideg vízben áztatjuk, majd vízből kivéve lehártyázzuk, ledaráljuk. 10 dkg liszttel, 1 ek ecettel átgyúrjuk, majd félre tesszük. A többi hozzávalóból rugalmas tésztát készítünk, jól kidolgozzuk, míg hólyagos nem lesz. kinyújtjuk, majd középre rakjuk kinyújtva a lisztes hájat Lisztezett felületre félretesszük, kb. 30 percet pihentetjük. Húsz perc elteltével kinyújtjuk a tésztát, majd ismét összehajtogatjuk és megint pihentetjük 30 percig. Ezt a nyújtást -hajtogatás- pihentetést még legalább kétszer, jobb esetben háromszor megismételjük. A legvégén már kinyújtva hagyjuk a tésztát 3mm vékonyra. A sütőt előmelegítjük 220 ºC -ra. Téglalap alakúra kinyújtjuk a tésztát 10 x10 cm-es négyzetekre vágjuk forró késel. A tésztára teáskanálnyi szilva lekvárt, baracklekvárt, vagy diót helyeznek, és a tészta másik oldalát ráhajtjuk, nem kézzel hanem késel és forró sütőbe téve aranyszínűre sütjük. Mikor kihűltek meghintjük porcukorral
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.