1 kg liszt
2 evőkanál só
5 dkg élesztő
6-7 dl tej
pici cukor
1 tojás
1 dl olaj
Töltelék:
25 dkg sütőmargarin
20 dkg reszelt sajt
2 tojás sárgája
kevés só
Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté vágom.
Egyenként kinyújtom jó vékonyra, szinte akkorára mint a deszkám.
A krém hozzávalóit elkeverem.
Figyelni kell, a margarin ne legyen túl lágy, épp csak annyira, hogy kenhető legyen.
Megkenem őket a margarinnal.
Feltekerem mint a beiglit, majd trapézokra szeletelem. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket, hagyom még egy fél órát, hagy keljenek. 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sülnek.
Gulyáslevessel vagy savanyulevessel isteni finom és laktató.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.