Elkészítés:
Ezt az ételt a halászléhez hasonlóan készítjük el. A csirkét feldaraboljuk és egy bogrács (fazék) aljára fektetjük, majd felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi és a tetejére szórjuk az apróra vágott vöröshagymát. Sózzuk, és nagy lángon elkezdjük főzni. Aki szereti az erőset, az csípős paprikát is tehet a lébe. Erős tűzön forraljuk, miután a habja elfőtt, akkor adunk hozzá annyi evőkanál finomra őrölt, jó minőségű fűszerpaprikát, ahány liter vízzel öntöttük fel a húst. A paprika és a lé nagyon jó állagúra fog főni, a halászléhez hasonlóan. A végén annyi marék tésztát főzzünk a lébe, miután a hús puhára főtt, ahány főre készítettük. Arra ügyeljünk, hogy csak akkor főzzük a tésztát az ételbe, ha azonnal fogyasztjuk, mert ha eltesszük a maradékot másnapra, akkor a tészta kissé felszívja a levet. Ebben az esetben célszerű külön, sós vízben kifőzni a tésztát és tálaláskor kínálni a csirkéhez.