Most csak pontyból készült a halászlénk.
A hal feldarabolása és besózása nem a helyszínen készült, ezért arról nem tudtam fotót készíteni. Férjem csinálta. Előző nap megvásároltuk a halat és feldolgozva besózva tároltuk. Másnap készült a szabadban a halászlé.
A bográcsba belehelyezem a halszeleteket, majd a vizet kimérem hozzá, nehogy túl sok lé legyen a végén. Felteszem a tűzre és ha felforrt hagyom picit még és hozzáadom a tört pirospaprikát, a hagymát és a sót. Kb. jó fél óra múlva már meg is fő a hal. Azért írtam, hogy változó az időpont, mert nem kell sok neki, viszont mennyiségtől függő.
A tálalásnál látszik milyen szépen gyöngyözik a hallé, házi készítésű gyufatésztával tálaltuk, én simán ettem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.