Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sültek / roston étel receptek » Hamburger házilag

felvitel dátuma: 2011-06-07 09:58:48       mai nézettség: 1       nézettség: 2063
részletes recept
Hozzávalók 2 személyre:

Hozzávalók ( 2 puffancshoz):

  • 20 dkg darált hús (én pulykacombból csináltam most, de marhából a legfinomabb)
  • 1 db szép, érett paradicsom
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 szelet salátalevél
  • 1 kk majonéz
  • só, bors, Házi Arany grill fűszerkeverék
  • 2 db puffancs
  • olaj
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 5 perc

Elkészítés:

A húst elkeverjük a fűszerekkel és a majonézzel. Elkészítjük a húspogácsákat, amiket sütőpapírra helyezünk. A tetejére megint csak papírt teszünk és a tepsit vagy valami nem túl nehéz edényt ráteszünk. Legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.Serpenyőben egy kevés olajon készre sütjük. Nekünk van egy multifunkcionális sütőnk, így azon készítem el ( a steaket is azon szoktam), szép rácsos lesz tőle:)

A lila hagymát és a paradicsomot felkarikázzuk, a lila hagymát enyhén megsózzuk, majd állni hagyjuk. A bucit bevágjuk, a mikróban pár másodperc alatt felmelegítjük, majd az aljára egy saláta levelet helyezünk, arra a húspogácsát, majd a paradicsomot és a lila hagymát. Ketchup, mustár jöhet rá. Aki szereti, annak majonéz is:) Valamint sült szalmaburgonyával tálaljuk.

Változatok:

Nos, miért is majonéz? Tojásallergiám miatt nem tartok itthon tojást, valamint egy amerikai barátom mondta, hogy az igazi, amerikai hamburger azzal készül. Furcsállottam is. De ők majonézt és tojást is tesznek bele. Na, azt az én gyomrom már nem bírná el. Ezért a kis "bűnözésért" is biztosan gyötrelmes éjszakám lesz:D

Tehetünk a húspogácsába még különböző zöld fűszereket is. Jómagam most bazsalikomot tettem.

A zöldségeken is változtathatunk, mert ugye a csalamádé az igazi retro hamburger ismertetőjegye:)

Amikor belehelyezzük a húspogácsát, egy szelet sajtot vagy gépsonkát, esetleg pirított baconcsíkot tehetünk rá.

A ketchup- mustár kombó helyett BBQ-szósszal vagy chili szósszal is ízesíthetjük.

Most lila hagymával és paradicsommal, valamint dupla hússal készítettem. Az enyémbe 2 nagy szelet hegyes erős paprikát is tettem;)

Szakács: Nárcica


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.