Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hús ételek / baromfi recept » Hamis gulyásleves 2.

felvitel dátuma: 2011-06-14 20:24:57       mai nézettség: 1       nézettség: 2343
részletes recept
Hozzávalók 3 személyre:
  • 5 db alsó csirkecomb csont (filézésből maradt)
  • 2 szelet bacon (szeleteltből)
  • 3 db közepes gyökér
  • 4 db közepes sárgarépa
  • 3 db közepes krumpli
  • 1 db hagyma (közepes)
  • 2 gerezd fokhagyma (lehet több)
  • 1 teáskanál piros arany
  • pirospaprika (ízlés szerint)
  • só, bors, őrölt kömény (ízlés szerint)
  • petrezselyem, zeller zöld
  • olaj
  • erős paprika (ízlés szerint)

Galuskához:

  • 1 tojás/vagy sütésből maradt 2 tojás sárgája
  • liszt, pici só
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 45 perc
Elkészítés:

Megtisztítjuk, feldaraboljuk a zöldségeket.
Fazékban (kb. 2 l) kevés olajon a bacon szeleteket ropogósra sütjük, kivesszük. Az apró kockákra vágott hagymát kevés sóval üvegesre pároljuk (olajt tehetünk még hozzá).
Beletesszük a csontokat, pároljuk, rátesszük a piros aranyat, megszórjuk borssal, pirospaprikával, átkeverjük. Felöntjük 4 dl vízzel, közepes tűzön főzzük 15 percig, belerakjuk a karikára vágott gyökeret, sárgarépát és a bevágott fokhagymát, megszórjuk az őrölt köménnyel. Együtt pároljuk/főzzük 20 percig, beletesszük a kockára vágott krumplit, majd felöntjük bő háromnegyed részig vízzel, ízlés szerint még sózzuk.
Mikor majdnem kész, kivesszük a csontokat. A tojásból, liszttel, pici sóval, kevés vízzel lágy galuskát készítünk és kiskanállal beleszaggatjuk.
Pár perc alatt készre főzzük a levest. Beletesszük a petrezselymet, zeller zöldet – bele lehet főzni korábban is, én csak a végén teszem hozzá –, letakarjuk a fazekat és elzárjuk a tüzet alatta.
15-20 perc múlva erős paprikával, sült baconnal tálaljuk – kenyérrel fogyasztjuk.

Megjegyzés:Marha, disznó stb. hús csontja is felhasználható.

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

7/10 Kovács Emese 2011 június 15

Nagyon szimpatikus ez a recept, bár én eddig is így készítettem...azzal a különbséggel, hogy nem csirkecombot és bacont, csak valamilyen (bármilyen) sovány hússal főztem meg. Így is ki fogom próbálni!!!

0/10 Zia50 2011 június 15

Köszönöm. Tulajdonképpen a kimaradt húsos csontok felhasználására készült. Nagyon jó ízű lesz, ha van még hozzá pl. karajcsont is.

10/10 Klara Maar Gyorgyne 2011 június 15

Koszonom , nagyon finom lehet . En csak vizzel , es leveskockaval izesitettem eddig. Meg persze bacon helyett , kolbaszt karikaztam. Dehat , ahany haz , annyi szokas. Meg egyszer koszi , ki fogom probalni ezt is.

0/10 Zia50 2011 június 16

Lehet kolbászt is tenni, én előtte kicsit megpörgetném/átsütném. Jobban kiadja az ízét. A bacon csak egy kis plusz ízesítés és dísz volt és persze ez volt hirtelen "kéznél".

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.