Nagyon szimpatikus ez a recept, bár én eddig is így készítettem...azzal a különbséggel, hogy nem csirkecombot és bacont, csak valamilyen (bármilyen) sovány hússal főztem meg. Így is ki fogom próbálni!!!
Galuskához:
Megtisztítjuk, feldaraboljuk a zöldségeket.
Fazékban (kb. 2 l) kevés olajon a bacon szeleteket ropogósra sütjük, kivesszük. Az apró kockákra vágott hagymát kevés sóval üvegesre pároljuk (olajt tehetünk még hozzá).
Beletesszük a csontokat, pároljuk, rátesszük a piros aranyat, megszórjuk borssal, pirospaprikával, átkeverjük. Felöntjük 4 dl vízzel, közepes tűzön főzzük 15 percig, belerakjuk a karikára vágott gyökeret, sárgarépát és a bevágott fokhagymát, megszórjuk az őrölt köménnyel. Együtt pároljuk/főzzük 20 percig, beletesszük a kockára vágott krumplit, majd felöntjük bő háromnegyed részig vízzel, ízlés szerint még sózzuk.
Mikor majdnem kész, kivesszük a csontokat. A tojásból, liszttel, pici sóval, kevés vízzel lágy galuskát készítünk és kiskanállal beleszaggatjuk.
Pár perc alatt készre főzzük a levest. Beletesszük a petrezselymet, zeller zöldet – bele lehet főzni korábban is, én csak a végén teszem hozzá –, letakarjuk a fazekat és elzárjuk a tüzet alatta.
15-20 perc múlva erős paprikával, sült baconnal tálaljuk – kenyérrel fogyasztjuk.
Megjegyzés:Marha, disznó stb. hús csontja is felhasználható.
Nagyon szimpatikus ez a recept, bár én eddig is így készítettem...azzal a különbséggel, hogy nem csirkecombot és bacont, csak valamilyen (bármilyen) sovány hússal főztem meg. Így is ki fogom próbálni!!!
Köszönöm. Tulajdonképpen a kimaradt húsos csontok felhasználására készült. Nagyon jó ízű lesz, ha van még hozzá pl. karajcsont is.
Koszonom , nagyon finom lehet . En csak vizzel , es leveskockaval izesitettem eddig. Meg persze bacon helyett , kolbaszt karikaztam. Dehat , ahany haz , annyi szokas. Meg egyszer koszi , ki fogom probalni ezt is.
Lehet kolbászt is tenni, én előtte kicsit megpörgetném/átsütném. Jobban kiadja az ízét. A bacon csak egy kis plusz ízesítés és dísz volt és persze ez volt hirtelen "kéznél".
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.