Hozzávalók:
A tésztához: 25 dkg ráma, 20 dkg kristálycukor, 5 tojássárgája, 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor,
A töltelékhez: 2 csomag vaníliaízű pudingpor, 8 csapot evőkanál kristálycukor, 5 dl tej, 5 tojásfehérje, 1 citrom reszelt héja, 40 dkg tejföl
A tetejére: porcukor
A töltelékhez a pudingot és a cukrot csomómentesre keverjük és szokott módon sűrű pudingot főzünk belőle, és még melegen hozzá keverjük a tejfölt. A tojásfehérjét kemény verjük és ezt is a tejfölös pudinghoz adjuk. Óvatosan átfogatjuk, hogy ne törjön össze a hab, és a reszelt citromhéjjal ízesítjük.
Tészta: A sütőt 180 C fokra előmelegítjük
A rámát cukorral, majd egyesével a tojássárgájával elkeverjük, és a sütőporral elkevert lisztel, csipet sóval egynemű tésztává dolgozzuk. (Ez egy lágy tészta nem nyújtható így csak nyomkodjuk a tepsibe ) Végül a tésztát 60 – 40 % arányban két részre osztjuk. Körülbelül egy 27x 38 cm – tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tészta cipó nagyobb részét egyenlő vastagságba bele nyomkodjuk. Erre kerül a töltelék és a kisebbik tészta cipót a töltelék tetejére reszeljük. Az előmelegítet sütőbe kb. 35 -40 perc alatt készre sütjük, ha kihűlt porcukorral megszórjuk és kockára szeleteljük.
Tepsi méret: 27 x 38 cm
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.