Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Uzsonnára ajánlott ételek receptek » Hamis túrós rétes

felvitel dátuma: 2011-06-29 13:15:23       mai nézettség: 1       nézettség: 11609
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

Ezt a sütit nagyon egyszerű elkészíteni évek óta készítem. A lényeg, hogy a tepsi alja jól ki legyen vajazva.

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 cs. vaníliáscukor
  • 50 dkg túró
  • 5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 1 csipet
  • 1 citrom lereszelt héja
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A tűzhelyet előmelegíthetjük 250 fokra.

A lisztet a cukorral, sütőporral és sóval összekeverem. Kettéosztom. A nagytepsi alját jól kikenem vajjal, majd a tészta egyik felét beleszórom, majd arra az 50 dkg túrót egyenletesen, arra a két csomag vaníliáscukrot és a citrom reszelt héját, aztán az egész tepsi tetején elszórom a tészta másik felét egyenletesen. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját kicsit felverem és óvatosan összekeverem a felvert habbal és hozzáöntöm a tejet, ezt az egészet jól elkeverem és ráöntöm a tészta tetejére. A vaj másik felét megolvasztom és rálocsolom a tésztámra. Sütőbe teszem és kb. 5-10 percig nagylángon sütöm, amíg a teteje picit pirosodik, majd lejjebb veszem kb. 180 fokra a hőfokot. Sütöm kb. 15-20 percig még, tűpróba. (összesen 25-30 perc sütés) Kiszedem és várok kicsit hűljön a tészta, majd szeletelem.

Szakács:


Film link: http://henimodernkonyhaja.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Remportné Csányi Zsuzsanna 2011 június 29

nagyon guszta és kifogom próbálni, de valóban 5 l tej kell hozzá? vagy 5 dcl, mert 5l van leírva

0/10 csoti.henriette 2011 június 29

Bocsánat azonnal korrigálva fél liter tej kell hozzá...csak bezavarottam itt a sok számba és mértékegységbe:)

10/10 Hani 2011 június 29

Nálunk, a Dunántúlon ezt szórt rétesnek vagy lusta asszony rétesnek hívják :-).

0/10 nemeth-ek 2011 június 29

biztosan nagyon finom! Ehhez hasonló receptem van, almás fahéjas locsi-pocsi rétes ( bár nem az én találmányom, de már többször sütöttem én is).

0/10 csoti.henriette 2011 június 29

Igen, több elnevezése is van, én azért szerettem meg nagyon, mert tényleg egyszerű, de van egy másik receptem is hamis túrós azt nem szórni kell, de nekünk ez vált be.

0/10 csoti.henriette 2011 augusztus 04

Bocsi, sajnos az utolsó hozzászólást véletlen kitöröltem, rá akartam a névre nézni, de sajnos törlődött. KÁTÉ...bocsi a névre nem emlékszem sikerült elkészíteni?

0/10 juhaszka 2011 augusztus 14

Koszi szepen a receptet! Tegnap megcsinaltam es nagyon finom lett!

0/10 csoti.henriette 2011 augusztus 15

Egészségedre:)

0/10 Anita 2014 március 29

Mennyire kell lágy legyen a tészta amikor megsűl?Ma próbáltam ki, de nekem lágy lett... Azt hiszem hogy a recept el lett irva, a vajnál nincs részletezve, hogy csak a felével kell kikenni a tepsit.

0/10 Tóth Lászlóné 2014 június 01

Gáztepsi adag? Köszönöm szépen a választ! Anita! A sütés fontos,gyenge hőmérsékleten,majdnem hogy sületlen lesz.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.