25 dkg fodros kocka tészta
2 pohár kefir
1 dl tejföl
2 csomag vaníliás cukor
3 tojássárgája
15 dkg kristálycukor
1 citrom reszelt héja és leve
5 dl tej
10 dkg barack lekvár
3 tojásfehérje felvert habja
10 dkg vaj
25 dkg túró
A Tejbe vaníliás cukrot teszek, ebben kicsit áztatni kell a tésztát.
A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük, majd a többi hozzávalót is belerakjuk, a lekvár kivételével és tovább keverjük, hozzáadjuk a tejbe előre megáztatott fodros tésztát, majd végül a 3 tojás felvert habját.
A közepes méretű jól kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük, a tésztánk tetejét a lekvárral meglocsoljuk és aranysárgára sütjük.
45 perc alatt lassú tűznél megsül.
Tetejét porcukorral meghintjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.