Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Harcsapaprikás túrós csuszával

felvitel dátuma: 2011-02-23 14:59:15       mai nézettség: 1       nézettség: 3271
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

 

1 kg harcsafilé

30 dkg füstölt szalonna

2 fej vöröshagyma

2 paprika

1 paradicsom

1 ek törött paprika

kevés erőspaprika (vagy erős pirosarany)

1 kis pohár tejföl (1,75 dl)

1 ek liszt

 

a túróscsuszához:

50 dkg csuszatészta

50 dkg túró

4 púpos ek tejföl

Előkészületi idő: 25 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

A harcsát megtisztítom, fejét levágom. A gerincnél végigvágva lefejtem a húst (filézem), majd  kb. 3x3 cm-es kockára felszelem és besózom. 

A füstölt szalonnát felaprítom és zsírjára sütöm. Kiszedem a pörcöt a zsírból, fele zsíron üvegesre pirítom a felkockázott vöröshagymát. A paprikát és paradicsomot is apró kockára darabolom, a hagymához adom, tovább pirítom, párolom. 

Lehúzva a tűzről belekeverem a törött paprikákat, visszarakom a tűzre és felöntöm egy pohárnyi vízzel. Sózom, borsozom és 10 percig párolom, majd belerakom a halszeleteket és együtt tovább párolom. Ha kell levét után pótolom.  

Mikor a hal kész (10-15 perc) kiszedem és a visszamaradt pörköltalapot behabarom. De előtte  leveszem a tűzről és kézimixerrel kicsit pürésítem, ami igazán sima, krémessé teszi a paprikás alapot. 

A tejfölt, lisztet simára keverem egy kevés vízzel, kiegyenlítem egy kis pörköltlével és állandóan kevergetve az alaphoz adom. 

Együtt összeforralom. Végül a  halszeleteket visszarakom.

Közben elkészítem a túrós csuszát. 

A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben kifőzöm, majd leszűröm, tálba rakom és a maradék szalonnazsírral meglocsolom. 

A túrót villával összetöröm, hozzákeverem a tejfölt, sózom egy kicsit (vigyázva, mert a pörc is sós!) és én ezt mikróban összemelegítem. 

Végül összekeverem a tésztával és a pörccel.
A harcsapaprikással együtt tálalom, tejföllel meglocsolom.

Szakács: Liza


Film link: http://receptek-liza.blogspot.com/2010/08/harcsapaprikas-turoscsuszaval.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.