3 db m-es tojás
3 csapott ek. liszt
3 ek. eritrit
1 ek. étolaj
pici só
A sütőt 160 fokra melegítsük elő.
A sütőformát kenjük ki zsírral, liszttel szórjuk be.
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, a többi hozzávalót mérjük ki.
A tojások fehérjét a sóval, édesítővel géppel verjük kemény habbá, adjuk hozzá a sárgáját, verjük tovább, közben csorgassuk bele az olajat, majd szitáljuk bele a lisztet és fakanállal keverjük óvatosan össze, öntsük a formába és kb. 15perc alatt süssük világosra.
Én úgy ellenőrzöm, hogy megsült-e, hogy gyengén nyomom a tetejét, mikor az idő letelik és, ha picit ruganyosnak érzem akkor kiveszem és hűtöm.
Bármilyen krémes, gyümölcsös töltelék alá használhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.