1/2 liter rizsliszt
2 dl őrölt amaránt
12 evőkanál tönköly-búzaliszt
1 evőkanál xilit
2 tojás
1/2 vaníliarúd
1/2 pohár tejföl
1/2 pohár kefir
1 evőkanál kókusz zsír
1 mokkáskanál szodabikarbóna
csípet só
töltelék:
10 dkg étcsokoládé
2,5dl tej
10 dkg xilit
2 evőkanál rizsliszt
1 evőkanál keményítő
Az anyagokat egyenletesen összegyúrjuk, hat egyenlő részre osztjuk. A lapok kinyújtosához nagy segítséget jelent a sütőpapír. Azon nyújtjuk a lapokat és a lapokat majd azzal együtt a sütőlapra helyezzük. Ezzel a kis plusz munkával megelőzhetjük hogy a tésztánk letapadjon és szakadjon. A lapokat egyenként sütjük és csokoládé krémmel töltjük.
Töltelék készítés:
A darabokra tört étcsokoládét 2,5dl tejben felolvasztunk. A 10 dkg xilitet megpíritjuk karamellizáljuk és 2,5dl tejjel felengedjük. Ezután hozzáadjuk a 2 evőkanál rizslisztet és az 1 evőkanál keményítőt és a tojást. Mikor kihűlt hozzáadjuk az 1 evőkanál kókusz zsírt jól összedolgozzuk és betöltjük a lapokat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.