marha hátszín 0,80 kg
só 0,016 kg
őrölt bors 0,01 kg
étolaj 0,40 l
mustár 0,10 kg
zöldbors 0,003 kg
barna mártás 0,03 kg
vörös bor 0,05 l
tejszín 0,10 l
friss vegyes zöldség a díszítéshez ( lehet mirelit is )
rizs 0.12 kg
burgonyapüré 0.12 kg
Hátszínből 20 dkg-os szeleteket vágunk, megborsózzuk, és vékonyan bekenjük mustárral.
Olajba helyezzük a húsokat, és pár napig pácoljuk. ( a pácolás által nagyon omlós lesz a hús )
A szeleteket roston megsütjük, közben elkészítjük a zöldbors mártást.
Mártás:
A serpenyőbe kevés vizet teszünk, és felforraljuk.
Majd beletesszük a zöldborsot, és megpároljuk. Pároláskor belekeverjük a barna mártásport.
Főzés közben vörösborral ízesítjük, majd tejszínnel felengedjük.
Rizst puhára főzzük, majd merőkanálba nyomjuk. és kivesszük.
Burgonyapürét fóliára tesszük, majd óvatosan befedjük, és a bélszín mellett a roston kicsit megsütjük.
A fóliát tetejéről óvatosan lefejtjük. Tálalááskor ízlésesen elrendezzük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.