Hozzávalók:7 tojás,34 dkg cukor, félcsomag sütőpor, 1,5 dl tej, 25 dkg ráma, 1 cs, vanília cukor, 15 dkg darált dió, 20 dkg darált keksz 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése: 7 tojásból piskótát sütünk, 7 tojásfehérjét habbá verjük, a tojássárgáját 7 evőkanál cukorral habosra keverjük,majd 7 evőkanál sima lisztel elkevert sütőport a hozzáadjuk a kikevert tojássárgájához, és óvatosan a felvert habot is hozzáadjuk. Előmelegített sütőben 160 fokon sütjük.
Krém: A rámát 20 dkg porcukorraj,1 vaníliával, féldeci rummal ( vagy rumaromával habosra keverünk. Kb 1/3 rész krémmel a kihűlt piskótára kenjük. A maradék krémet összekeverjük a 15 dkg darált dióval és a darált keksszel, A kekszet előzőleg langyos tejbe be kell áztatni. Az így kapott masszát egyenletesen késel elsimítjuk a tészta tetején és kókuszreszelékkel megszórjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.