Bocsi, de most töltöttem fel először receptet, igy egy megjegyzés: a hozzávalók természetesen nem 1 személyre vannak. :)
A liszt mennyisége változhat annak fajtájától, gyártótól stb.
Ebből a mennyiségből kb. 1,20 kg kenyér sül ki.
A dagasztást és kelesztést én kenyérsütő gépben végzem ami kb.2 órát vesz igénybe.
A dagasztó tálba beleöntöm a vízet, sót, olajat, lisztek keverékét és végül az élesztőt. A gépet a tészta dagasztás és kelesztés programra állitom be. Keverés közben néhanyszor megnézem a tészta álagát és ha szükséges kanalanként adogalok hozzá még lisztet - ez akár lehet fehér liszt is, akkor nem lesz a kenyér olyan tömör.
Mikor a gépben megkelt a tészta, egy tálcára boritom és egy kicsit átgyurom majd kisebb tepszibe teszem, aminek előzőleg bevizezem az alját és leteritem sütőpapirral (igy könnyebb a mosogatás). Bekapcsolom a sütőt és amig az felmelegszik 200 fokra hagyon a tésztát ismét megkelni.
Beteszem a sütőbe és kb. 30 perc alatt kész is. Kiveszem a tetejét átkenem kevés vízzel attól lesz fényes. Rácsra teszem és hagyom kihűlni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.