60 dkg finomliszt
4-4,5 dl tej
3 dkg éleszto
5 dkg olvasztott vaj
1-2 ek cukor
1/2 ek só
A langyos tejbe beletesszuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztot és 10 perc alatt felfuttatjuk. Hozzáontjuk a lisztet, amibe belekevertuk a sót és osszegyúrjuk. Hozzátesszuk az olvasztott vajat és szép simára dagasztjuk. Kb. 5 perc elég ido a dagasztáshoz.
Hatfelé osztjuk a tésztát, a darabokat egyenként kb. 20-25 cm átméroju korlappá nyújtjuk, a korlapokat 8 cikkre, vagyis háromszogre vágjuk. A korcikkeket széles véguknél feltekerjuk kifli formájúra és tepsire rakjuk. Ilyenkor rakhatjuk bele a tolteléket is. Sutés kozben nagyon megnonek, ezért messzire rakjuk oket egymástól. Megkenjuk a tetejuket egész felvert tojással, és elomelegített sutoben légkeverésesnél 200 fokon, alul-felul sutoben 220 fokon szép barnára sutjuk, 10 perc alatt.
TIPP: Lehet toltelék nélkul is sutni, de mehet bele egy kis kocka étcsoki, túró, kemény lekvár, sajt, stb.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.