Nagyon szép a sajtod. Én is kipróbáltam de ehetetlenül sótlan lett Én snidlinget és egy kis fokhagymát tettem bele. Te mikor sóztad????
1 l tej lehetőleg házi vagy 3,5 % zsíros tej.
½ kg Tehén túró
Pici só
fűszer ízlés szerint (fokhagyma krém, házi delikát, őrölt bors)
1 kávéskanál szódabikarbóna
8 dkg vaj
1 egész tojás
A liter tejet felforraljuk és hagyjuk hűlni, közben a túrót összetörjük.
Majd belerakjuk a tejbe és ezzel együtt kb 5 percig főzzük kevergetjük.
Egy jól leszűrhető állagot kapunk amit szűrőn átengedünk hogy a savós rész lecsepegjen.
Újra lábasba rakjuk és kikeverjük a vajjal a fűszerekkel ízlés szerint és a tojással, szódabikarbónával.
Ezt az elegyet 10-12 percig főzzük óvatosan kevergetve.
Mikor kezd összeállni edénybe vagy bármilyen formába rakjuk, és lehűtjük.
Ez nagyban függ a tej minőségétől is hogy mennyire lesz sűrű a sajtunk.
Ha valaki nem biztos a dolgában, még az összefőzéskor ha túl hígnak látjuk, egy kisebb adagot kikeverünk egy étkezési zselatinnal és ezt hozzá öntjük a tűzről levett sajt krémhez.
Vigyázat a zselatint nem szabad főzni.
Ha minden szuper egy óra alatt fogyaszthatjuk a sajtot.
Nagyon szép a sajtod. Én is kipróbáltam de ehetetlenül sótlan lett Én snidlinget és egy kis fokhagymát tettem bele. Te mikor sóztad????
Akkor került bele a fűszer miután már lecsöpögtettem és újra őssze főztem.Érdemes még a végén egyszer megkóstolni mielőtt a formába kerülne .Azért gondolom egy pici sóval meghintve meg ehető így is.
Nagyon jó recept, egyszerű, elkészíthető.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.