Örülök ennek a sütinek! Meg fogom csinálni mert egy ideje kerestem ennek a sütinek a receptjét.
25 dkg margarin
3 nagy kanál méz
30 dkg porcukor
40 dkg simaliszt
egy kiskanál szódabikarbóna
6 dcl tej
3 tojás
10 dkg darált diót
2 kanál porcukor
6 kanál grízt /baba darát/.
25 dkg teavaj
fél doboz kb.1,5 dcl Salkot/ édes sürített tejet/.
1 dl rum
A tésztához egy lábasban felolvasztunk 25 dkg margarint, adunk hozzá 3 nagy kanál mézet, 30 dkg porcukrot, 40dkg simalisztet egy kiskanál szódabikarbónát és 1 dcl tejet.
Lassú tüzön jól összekeverjük míg egynemü masszává nem válik.
Vigyázzunk le ne égjen. Majd a legvégén hozzáadunk 3 tojást és jól elkeverjük.
Leveszzük a tüzröl.
Három tepsiben sütünk három lapot, mégpedig úgy, hogy sütöpapírral borítjuk be a tepsi alját és a masszát vékonyan rákenjük.
A masszából három lapot sütünk tehát háromfelé osztjuk a lábasbeli masszát.
A masszánk folyékony lesz, tehát jól kenhetö.
A sütöt elömelegítjük kb.200 C fokra és egyenként megsütjük a lapokat kb. 8 -10 perc laponként.
Majd hagyjuk kihülni.
Ezután a lapokat egymásra téve, szélüket egy késsel egyenesre vágjuk. A levágott széleket egy tálba apróra morzsoljuk és ehhez adunk még 10 dkg darált diót is. Jól összekeverjük, ezzel a diós morzsával fogjuk a legvégén megszórni a Marlenkát. :)
Elkészítjük a krémet.
Fél liter tejet felteszünk forralni, ehhez adunk 2 kanál porcukrot, 6 kanál grízt /baba darát/.
Ezt sürüre fözzük állandó kevergetés mellett.
Majd hülni hagyjuk.
Egy tálba öntjük majd fokozatosan hozzáadunk 25 dkg teavajat és fél doboz kb.1,5 dcl Salkot/ édes sürített tejet/.Jól összemixeljük.
Ezután az egyik lapot meglocsoljuk rummal,majd megkenjük a krémmel, erre jön a második lap rummal meglocsolva, a következö réteg krém és a harmadik lap.
A tetejét krémmel kenjük be és sürün megszórjuk a dióskeverékkel.
Hütöbe tesszük.
Majd másnap kivesszük és letakarva érni hagyjuk és puhulni.1-2 nap után az igazi.
Finom sütemény, igazi ínyencség.
Nehéznek tünhet, de semmi gond nincs vele.
Megéri a munkát.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.