Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Házi Marlenka

felvitel dátuma: 2011-11-08 12:36:25       mai nézettség: 1       nézettség: 3506
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg margarin
3 nagy kanál méz
30 dkg porcukor
40 dkg simaliszt
egy kiskanál szódabikarbóna
6 dcl tej
3 tojás

10 dkg darált diót
2 kanál porcukor
6 kanál grízt /baba darát/.
25 dkg teavaj
fél doboz kb.1,5 dcl Salkot/ édes sürített tejet/.

1 dl rum

Előkészületi idő: 35 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A tésztához egy lábasban felolvasztunk 25 dkg margarint, adunk hozzá 3 nagy kanál mézet, 30 dkg porcukrot, 40dkg simalisztet egy kiskanál szódabikarbónát és 1 dcl tejet.
Lassú tüzön jól összekeverjük míg egynemü masszává nem válik.
Vigyázzunk le ne égjen. Majd a legvégén hozzáadunk 3 tojást és jól elkeverjük.
Leveszzük a tüzröl.
Három tepsiben sütünk három lapot, mégpedig úgy, hogy sütöpapírral borítjuk be a tepsi alját és a masszát vékonyan rákenjük.
A masszából három lapot sütünk tehát háromfelé osztjuk a lábasbeli masszát.
A masszánk folyékony lesz, tehát jól kenhetö.
A sütöt elömelegítjük kb.200 C fokra és egyenként megsütjük a lapokat kb. 8 -10 perc laponként.
Majd hagyjuk kihülni.

Ezután a lapokat egymásra téve, szélüket egy késsel egyenesre vágjuk. A levágott széleket egy tálba apróra morzsoljuk és ehhez adunk még 10 dkg darált diót is. Jól összekeverjük, ezzel a diós morzsával fogjuk a legvégén megszórni a Marlenkát. :)
Elkészítjük a krémet.
Fél liter tejet felteszünk forralni, ehhez adunk 2 kanál porcukrot, 6 kanál grízt /baba darát/.
Ezt sürüre fözzük állandó kevergetés mellett.
Majd hülni hagyjuk.
Egy tálba öntjük majd fokozatosan hozzáadunk 25 dkg teavajat és fél doboz kb.1,5 dcl Salkot/ édes sürített tejet/.Jól összemixeljük.

Ezután az egyik lapot meglocsoljuk rummal,majd megkenjük a krémmel, erre jön a második lap rummal meglocsolva, a következö réteg krém és a harmadik lap.
A tetejét krémmel kenjük be és sürün megszórjuk a dióskeverékkel.
Hütöbe tesszük.
Majd másnap kivesszük és letakarva érni hagyjuk és puhulni.1-2 nap után az igazi.
Finom sütemény, igazi ínyencség.
Nehéznek tünhet, de semmi gond nincs vele.
Megéri a munkát.

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Dalianisz Hajdula 2011 december 18

Örülök ennek a sütinek! Meg fogom csinálni mert egy ideje kerestem ennek a sütinek a receptjét.

0/10 Kata 2013 január 12

Nem fázis képpel készült, akkor miért írják így a szabályt.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.