A tésztához :50 dkg liszt,4 és fél deci langyos sós víz,diónyi zsír.Langyos zsír a locsoláshoz!
Töltelék: 50 dkg magozott meggy,kb 20 dkg cukor ez attól függ mennyire savanyú a meggy ,ízlés szerint őrőlt fahéj, 2 maréknyi pirított zsemlemorzsa.
Túró töltelék : 50 dkg túró,2 tojássárgája, fél pohár tejföl, 20 dkg cukor, 2 cs. vaníliás cukor, 1 maréknyi pirított búzadara,és a két tojás felvert habja./mazsola ha valaki szereti/
A lisztben elmorzsolom a zsírt,majd fokozatosan hozzáöntöm a langyos sós vizet.Sima tésztává gyúrom közepesen lágy tésztát kell kapnunk.Két részre osztom és mindegyiket külön letakarom gázon megmelegített fazékkal.15 percig pihentetem a tésztát,közben elkészítem a töltelékeket.A morzsát és a darát külön lepirítom a zsírt megolvasztom.Az egyik tésztát a liszttel meghintett vászon terítő közepére teszem forró zsírral meglocsolom és kézháttal elkezdem szépen lassan húzni nyújtani.Sosem az ujjainkkal,mert akkor kiszakad a tészta.Ha készen van meglocsoljuk zsírral , megszórjuk a morzsával,rá a meggy,cukor fahéj feltekerjük a terítő segítségével.A másikat túróval töltjük,majd kikent tepsibe rakjuk és forró sütőben 180 fokon kb 15 perc alatt kisütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.