Nagyon finom, -frissen- ajánlani tudom mindenkinek!!Nekem 3 nagy tepsivel lett belőle.
1 kg liszt / fele sima, fele rétesliszt /
2 db élesztő / kb.6-8 dkg
2 tojás
1 kanál só
20 dkg juhtúrót/bryndzát/
2-3 dl fehér bor
4 dl tejföl
2 kanál étolaj
10 dkg margarin
40 -50 dkg darált tepertő
mákot, köményt és darabolt só
1 kg lisztbe /fele sima, fele rétesliszt/ belemorzsolok 2 db élesztöt /kb.6-8 dkg/ 2 db/, adok hozzá 2 tojást, 1 kanál sót, 20 dkg juhtúrót/bryndzát/, 2-3 dl fehér bort, 4 dl tejfölt, 2 kanál étolajat, 10 dkg margarint, és ha még nem egészen állna össze, akkor egy pici bort. Amikor a tésztánk szép sima, akkor kelni hagyjuk letakarva, meleg helyen.
Majd kinyújtjuk és hajtogatjuk.
Ami azt jelenti, hogy az alsó részét félig felhajtjuk, majd erre a felsörészt, a bal oldalát félig felhajtjuk és erre a jobb oldalára kerül ezt letakarjuk és kb. 30-40 perc pihentetés meleg helyen.
Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, kb. 1,5 cm vastagra és erre rákenünk 40 -50 dkg darált tepertöt. A hajtogatás ismétlödik úgy mint az előbb, majd letakarva állni hagyjuk, ezután megint kinyújtjuk és én kissé fagyos, de kenhetö zsírral megkenem, megsózom, borsozom és felhajtogatom, ahogy az elöbb.
Ismét 30-40 perc pihentetés és kinyújtom 2-3 cm vastagra, a tetejét bevagdosom, majd szépen kisszaggatom.
Zsírpapírral bélelt tepsire rakom és a tepsiben letakarva meleg helyen ismét legalább 20 perc pihentetés, csak ezután kenem le felvert tojással, a tetejére mákot, köményt és darabolt sót is szórhatunk, majd megsütjük szép pirosra.
Nagyon finom.
Másnap neylonzacskókban tárolva friss puha maradhat több napig, ha még marad belöle.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.