Tésztához:
Szószhoz:
Feltéthez:
Továbbá:
A forma kenéséhez:
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu)
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A tejfölt egy tálkába öntjük. Belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat, beleszórjuk a szerecsendiót.
A sonkát nagyon apróra kockázzuk és egy tálkában kislángon 2-3 perc alatt kicsit megpirítjuk.
A hagymákat is alaposan megtisztítjuk, a lilahagymát karikára, a paprikát és az újhagymát vagy a metélőhagymát pedig apróra vágjuk.
Egy formát kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel.
A megkelt tésztát beleborítjuk és a kezünkkel szépen belenyomkodjuk, hogy legyen egy kis pereme.
Megkenjük a fokhagymás szósszal.
Rárakjuk a lilahagyma karikákat. Megszórjuk a sonkakockákkal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve megszórjuk az apróra vágott paprikával és újhagymával vagy metélőhagymával.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.