Nagyon gusztusosan néz ki biztos hogy olyan finom is!!
Hozzávalók: 1 tyúk, 1,50 kg, 3 - 4 db sárgarépa, 3 – 4 fehérrépa, 1 db karalábé, 1 db. zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1 karika zeller, 1 csokor petrezselyem zöld, szemes bors,3 cikk fokhagyma, 1 db vöröshagyma, 2- 3 db karfiol rózsa db 5 l víz
A megtisztított feldarabolt húst odatesszük a hideg vízbe főni, teszünk sót bele, ( először csak keveset ) ha lassan felfőtt leszedjük róla a habot, és belerakjuk a zöldségeket. Ha a zöldségekkel is felfőtt ismét leszedjük róla a habot, és szép lassan főzzük, hogy ne legyen zavaros a levesünk. A paprika, paradicsom és a petrezselyem zöldet, fél fövéskor tesszük bele. Majd ízlés szerint sózzuk. A Tyúknak 3 – 4 óra főzés kell, csirkének 1,50 perc de annak 3 l víz kell csak, hogy finom legyen a leves mivel a csirke gyenge.
Lehet csiga tészta , vagy vékony metélttel tálalni. Ez külön sós vízbe kell kifőzni nem levesbe bele főzni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.