75 dk búzaliszt, 25 dkg sokmagvas liszt, 30 dkg tönkölybúzaliszt,6,5 dl langyos víz, 1/2 dl étolaj, 1 teáskanál cukor, 2 teáskanál só, 1 cs instant élesztő (1 kg liszthez való)
Házikenyér sütőben sütve Hozzávalók: 75 dkg búzaliszt, 25 dkg sokmagvas liszt, 30 dkg tönkölybúzaliszt, 6,5 dl langyos víz, 1/2 dl étolaj, 2 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 1 cs instant élesztö (l. kg kenyérhez való) Kenyérsütő 8-as program 90 perces dagasztás. Utánna lisztes nyújtódeszkán újnyi vastagra elnyújtom, jobbról balra, majd balról jobbra behajtom és fenntről kezdve jó szorosan tekerem, mint a beiglit. Kiolajozott jénaiban 30 percet kelesztem. Maximumon előmelegítem a sütőt, A kenyeret bepermetezem sós vízzel enyhén és éles késsel bevágom 3-4 helyen és berakom a sütőbe. Alá teszek egy kis fémedényben vizet, hogy párologjon. 20 percig maximumon, majd 40 percig 200 fokon sütöm. Ha kész kiveszem és újból megpermetezem sós vízzel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.