Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Közepes » Hétrétű túrós-otelló szőlős rétes

felvitel dátuma: 2018-11-02 21:23:36       mai nézettség: 1       nézettség: 553
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

50 dkg finomliszt 
1 db tojás
kb. 3,5 dl langyos tej
csipet só
1 ek. cukor

A lapok kenéséhez:
10 dkg zsír
1 ek. ecet

A töltelékhez:
40 dkg otelló szőlő
400 g tehéntúró
3 db tojás
40 g lágy vaj
100 g tejföl
80 g kristálycukor
1 csipet só
7,5 dk g finomliszt

Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrtam.
7 egyforma cipóra osztottam.
A zsírba kevertem az ecetet.
A cipókat egyesével kb. tányér nagyságúra nyújtottam.
Az első tésztát megkentem az ecetes zsírral, erre borítottam a második tésztát, azt is megkentem, erre jött a harmadik, negyedik, stb.
Az utolsó tészta tetejét nem kell megkenni.
Egy nagyobb langyos tállal leborítottam és egy órán át hagytam pihenni.
Ezalatt elkészítettem a töltelékeket. 
40 g vajat és a túrót habosra keverjük, egyenként beledolgozzuk a tojás sárgákat, aztán a tejfölt.
A tojásfehérjéket 1 csipet sóval, majd az apránként beleszórt kristálycukorral kemény habbá verjük, és a liszttel felváltva összeforgatjuk a túrókrémmel.
Az ebédlőasztalt leterítettem egy abrosszal, meghintettem liszttel.
Közepére tettem a pihentetett tésztát és óvatosan húzni kezdtem.
Körbe-körbe jártam az asztalt, közben a tészta alá nyúltam a kézfejemmel és óvatosan húzkodtam egészen vékonyra.
Mire készen lett teljesen beborította az asztalt. A lelógó szélét levágtam.
A túrókrémet rákentem, majd megszórtam szőlővel.
Abrosz segítségével a tészta közepéig hajtottam.
Két rúdba vágtam és a sütőpapírral bélelt tepsibe emeltem.
A megmaradt részt is felhajtottam, kettévágtam és a tepsibe tettem.
Vékonyan étolajjal lekentem a tetejét.
210 fokra melegített sütőben 25 perc alatt pirosra sütöttem.
Egy kicsit hűlt, megszórtam porcukorral és kissé rézsútos szeletekre vágtam.
Jó étvágyat a finom leveles réteshez!
Szakács: Edit


Film link: https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.