Nagyon jól néz ki.
1,5 kg alma
2 dl tejföl
2 db citrom
10-15 szegfűszeg
2 db fahéj rúd
cukor ízlés szerint és az almától függően
3 evőkanál liszt
csipet só
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Előkészítés:Az almákat meghámozzuk,magházát kivágjuk és kockákra vagy szeletekre vágjuk.A citromot karikákra vágjuk.
Elkészítés:A fahéjat és a szegfűszeget kevés vízben kifőzzük.Az almát a citrommal,csipet sóval feltesszük főni,rászűrjük a fahéjas,szekfűszeges redukciót.Amíg fő a leves elkészítjük a habarást.A tejfölt a liszttel és vízzel csomómentesre keverjük.A leves 20-25 perc fővés után behabarjuk,cukorral ízesítjük.Lehűtjük a levest és hidegen tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.