50 dkg libaháj
35-50 dkg libamáj
3-4 fej hagyma,2 fej fokhagyma,1 evőkanál fekete bors,izlés szerint só,
A libamájhoz áztatásra annyi tej ,hogy ellepje!
A májat 1 éjszakára tejben áztatom.a libahájat kockára vágom majd zsirjára kisütöm,tetejéről a tepertőt leszedem.
A kisütött forró zsírba a cikkekre vágott hagymát,egész borsot,fokhagymát és izlés szerinti sót majd a tejből kiemelt libamájat teszem.
Fedővel letakarva,takaréklángon 40-45 perc alatt megsütöm.A májat kiemelem egy tányérra és a zsirt még kevés ideig sütöm ,hogy szép átlátszó legyen.
A májat vékony szeletekre vágva mélyebb tálba rakom majd erre a leszürt zsíradékot öntöm.
Hütőszekrényben megdermesztem .
Pirított kenyérrel ,salátával esetleg a melette sült hagymával,fokhagymával tálalom.
Díszíthetem gyümölcskompóttal,lisztbe forgatott sült hagymával és aszalt szilvával hidegtálként!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.