A húst leszedjük a csontról, és apró darabokra vagdaljuk. A sárgarépát is felkarikázzuk vagy kockázzuk.
A borsót, kukoricát én most konzervet használtam. Leöntöttem róluk a lét.
Egy TW Keverőtálba bele tettem mindent, összekevertem.
A hűtőben volt a Krémkiöntőben maradék tartármártásom, amit anno csemege uborkával és snidlinggel ízesítettem.
Az uborkát és a snidlinget a TurbóAprítóban jó apróra vágtam, és úgy kevertem anno hozzá a tartárhoz, amihez természetesen a majonézt is házilag készítettem el a Konyhai Mindenttudóban. Ennek receptjét a végén leírom majd.
A tojásokat jó keményre megfőztem az 1l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben. Megpucoltam és egyben hagytam.
A Desszertes Gyűrűt vékonyan kiolajoztam.
A húslevest felforraltam egy másik 1l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben. Levettem a tűzhelyről és a Nagy Fűszeres szóró részével a zselatint szép lassan a forró levesbe kevertem a Mesterfogás Habverővel.
A zselatinos levest a tálban levő keverékhez öntöttem. Jól eldolgoztam a hozzávalókkal.
A Desszertes Gyűrűbe egy réteg keveréket tettem, óvatosan a munkalaphoz ütögettem a formát, hogy egyenletesen, levegő buborékok nélkül eligazodjon a masszám. Sorban ráhelyeztem az egész tojásokat, kicsit belenyomva a masszába.
Ráhalmoztam a maradék masszát, közben többször óvatosan a munkalaphoz ütögettem a formát és kezemmel az oldalát is, megütögettem, hogy mindenhova eljusson a massza.
Miután megtelt a forma, lezártam a Desszertes Gyűrűt a tetejével és a hűtőbe tettem pihenni.
Pár óra múlva kiborítható, szeletelhető lesz, de jobb, ha akár egy éjszakán át a hűtőben hagyjuk kötni.
Tálaláskor tálcára borítjuk, a Mesterfogás Tortalapáttal szépen tudjuk szeletelni. Kínálhatjuk sült húsok mellé, vagy friss UltraProban készült kenyérrel, de akár magában is fogyasztható.
Húsvétkor hidegtálakra szervírozhatjuk.
Majonéz
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az olaj kivételével a hozzávalókat beletesszük a Konyhai Mindenttudóba, amibe előzőleg a keverőlapátot helyeztük bele.
Jól kikeverjük. Ráhelyezzük a tölcsért a Konyhai Mindenttudóra és folyamatos keverés közben, hozzáadagoljuk az olajat. Szép simára keverjük.
Harmónia Krémkiöntőkben a hűtőben tároljuk.
Később ízlés szerint készíthetünk tejföl és friss fűszerek hozzáadásával finom tartármártásokat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.