Nagyon mutatós és biztos nagyon finom lehet!
1 nagy pohár tejföl
5 db főttojás
4 nagyobb burgonya
1 fej hagyma
1-1 teáskanál majonéz és mustár
1 tk vegeta,csipet só
6 db főttojás,1 szelet gépsonka,1 szelet sajt,pár karika főtt lángoltkolbász,pirosarany
A burgonyát héjjában megfőzöm úgy,hogy még vágható legyen.
A tojásokat keményre főzöm a hagymát félbe vágom és vékony karikákra vágom.
A tejfölbe beleteszem a cukrot,vegetát,mustárt,majonézt,jól elkeverem és ha még sótlan,megsózom.
(én nem szeretem sok majonézzel az alapot,aki szereti,tegyen többet).
Mikor a krumpli kész,megpucolom és karikákra vágom.
Készítek egy tálba vizet,amibe öntök 1 dl ecetet és ebbe a vízbe pár percre beleteszem a karikára vágott krumplit.
Amíg ázik,felkarikázom az 5db főttojást és az alapba teszem.Kiszedem a vízből a krumplit,lecsöpögtetem(ha sótlan megszórom sóva,jól átkavarom) és ezt is az alapba teszem.
A vízhez még öntök egy pici ecetet és beledobom a hagymakarikákat.
Ezt addig áztatom,míg a hagyma veszít az erőss illatából és már picit ecetes illatú.
Akkor ezt is az alaphoz teszem és összekeverem az egészet.
A másik 6 főttojást félbe vágom,a sárgáját óvatosan kiveszem.
Egy keverőtálba teszem és keverek hozzá pici tejfölt,mustárt,bosot,sót,majd jól kidolgozom,hogy krémes legyen.
Ezzel töltöm meg a félbevágott tojásokat és a sajtot,sonkát is.
Pecsenyetálra ráhalmozom a salátát,a tojásokat a töltött résszel lefelé rárakom,tojás alakot formázva.
A tojásokat megkenem pirosarannyal,hogy piros himes jellege legyen.
A közepét tetszés szerint díszítem a kolbásszal,sonka és sajttekercsel.
Készíthetünk még tormakrémet is.
Ezt besamellmártásból készítjük,kevés torma hozzáadásával.
Jó étvágyat hozzá!
Kellemes ünnepet!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.