Sertés nyakas karaj 0,80 kg
só 0,016 kg
bors 0,001 kg
grill fűszer 0,002 kg
fűszerpaprika 1 kávéskanállal
liszt 0.10 kg
olíva olaj a pácoláshoz 2 evőkanál
étolaj a sütéshez 0,40 dl
vöröshagyma 0,80 kg
Friss zöldség a díszítéshez
Köret hozzávalók: Forgatott burgonya
Burgonya 0,80 kg
Vöröshagyma 0,20 kg
Császárszalonna 0,10 kg
só 0,04 kg
bors 0,01 kg
étolaj 0,20 dl
A sertés nyakas karajt 20 dkg szeletekre szeljük, borsozzuk, és olíva olajban tesszük, majd apróra zúzott kevés vöröshagymát teszünk közé.
Pár napig hűtőben pácoljuk.
A pácolt hússzeleteket grillen megsütjük, sóval és grill fűszerrel ízesítjük.
A karikára vágott hagymát megsózzuk, és lisztben ( a lisztet kevés fűszerpaprikával összekeverjük )
megforgatjuk.
Majd bő forró olajban ropogósra sütjük, ezt majd tálaláskor a hús tetejére helyezzük.
A burgonyát hajában félig megfőzzük, utána meghámozzuk, és karikárara vágjuk.
Serpenyőben apróra vágott hagymát egy kevés olíva olajban üvegesre pácolunk, beletesszük a kockára vágott császárszalonnát, majd a burgonyát.
Sóval, borssal ízesítjük, majd pirosra sütjük.
Tálalást ízlésesen elrendezve, és friss zöldséggel díszitve végezzük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.