egesz evben sutheto.nalunk soha nem eleg amit sutok
Alapanyagok:
· 50 dkg liszt
· 10 dkg vaj
· 10 dkg zsír
· 1 ek cukor
· 1 dl tejföl
· 2 dkg élesztő
· egy csipet só
· kevés tej
· 5 dkg átszitált porcukor
· vaníliás cukor
· lekvár (barack, szilva, meggy), dió- vagy máktöltelék
Kevés langyos tejben (kb. 1 dl) egy csipet cukorral felfuttatom az élesztőt.
A lisztet elmorzsolom a vajjal és a zsírral, hozzáadom a sót, tejfölt, cukrot és végül a felfuttatott élesztőt.
Sima tésztát dagasztok belőle, meleg helyen egy órát kelesztem.
Én ezt az időt lerövidítem a gyors kelesztővel
Amikor a duplájára kelt, diónyi darabokat szaggatok a tésztából.
Vékonyra nyújtom.
A felső részére egy mokkáskanálnyi tölteléket teszek. Ami lehet dió, mák avagy lekvár
Ráhajtom a tésztát.
Feltekerem, és kiflit formázok belőle.
200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt világosra sütöm.
Még forrón vaníliás porcukorba forgatom.
A jó hókiflinek idő kell, ezért másnap, sőt harmadnap az igazi.
Jól zárható dobozban akár 2 hétig is eláll, de a bennünk lévő empirista azt mondja, érdemes egyből dupla adagot készíteni, hogy kitartson karácsonyig.
Ebből az adagból 60 db lesz
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.