400 gr sült tök massza
2 leveskockából készített 1 l húsleves
5 evőkanál szójamártás
1 evőkanál ecet
1 evőkanál cukor
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
zöldpetrezselyem
1 dl tejszín
A tököt kettévágom, a magját eltávolítom, 180 fokos sütőben 1 óra alatt megsütöm. Mikor a tök egy kicsit kihűlt, egy kanállal a héjából a masszát kikaparom, villával áttöröm.
A vajat felolvasztom, ebben pirítom meg a lisztet, erre öntöm a szójamártást, majd a 1 liternyi húslevest, közben kevergetem, felforralom, belehelyezem a tököt, a cukrot, az ecetet.
Bot mixerrel az egészet simára mixelem, újra felforralom, és kész. Mélyebb tálkákban tálalom. Tejszínnel és zöldpetrezselyemmel ízesítem. A japánok mindenhez rizst esznek. Én sima kenyeret ajánlok ehhez a leveshez. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.