Nagyon koszi, én csak diósan ismertem, de az idén mákos is lesz.
40 dkg liszt
1 margarin
3 kanál cukor
1 sütőpor
20dkg porcukor
4 tojás
15dkg darált mák,15dkg darált dió
lekvár
40 dkg lisztet elkeverünk 1 sütőporral,3 evőkanál cukorral.
Bele morzsolunk 1 margarint és a 4 tojás sárgáját!!
Ezeket jó alaposan öszegyúrjuk!2-3milliméter vastagságra kinyújtjuk,és pogácsa szaggatóval korongokat szaggatunk!
A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük a 20dkg porcukorral.
Elfelezzük egyik felébe darált mákot,másikba dió keverünk!!A korongok tetejére halmokat teszünk belőle!!
Előmelegített sütőben világosra sütjük!
Teljes hülés után a korongok alját lekvárral megkenjük,és kettőt össze ragasztunk.
Vaníliás porcukorba meghempergetjük!
Jól zárható fém dobozban sokáig eltartható!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.