Biztos nagyon finom.
Sütünk 6-8 db síma sós palacsintát
kb. fél kg maradék csont nélküli pörkölt
vagy fél kg sertés, esetleg csirkehús
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál ételkeményítő
Sütünk 6-8 db síma sós palacsintát.
Maradék pörköltet felhasználhatjuk ilyenkor, de az is lehet, hogy kb. fél kg húsból
hagyományos módon pörköltet főzünk.
Én először leöntöttem a pörkölt levét, majd ledaráltam húsdarálón a pörköltet (de
elég, ha apróra összevágjuk a pörkölt húst), 1 evőkanál tejföllel összekevertem,
s egy jó evőkanányit raktam minden palacsintába középre, majd pedig
ráhajtogattam a palacsintákat, s jénai tálba tettem.
A pörkölt megmaradt szaftjába én tettem egy kis ételkeményítőt, összeforraltam,
s azzal öntöttem le a jénaiban lévő palacsintákat.
Egy kicsit (kb. fél bögrényit) azért hagytam a szaftból.
A jénait beraktam a sütőbe, s kb. 200 C-fokon 25 percig
sütöttem a palacsintákat.
Majd amikor tányérra szedtem, még meglocsoltuk a
maradék szafttal, amit mikróban kicsit megmelegítünk.
Salátával tálalhatjuk, de anélkül is finom egytálétel...
Biztos nagyon finom.
No még ilyet sem készítettem, csak síma édes palacsintát. Nagyon jó ötlet ez is.
Kedvenc! :)
Tetszik
Nagy kedvencem.
Fincsi!!
Húúú! De guszta!
Egyszer nekem is ki kéne próbálnom ezt a finomságot.
Ilyet még nem csináltam. Nagyon jól néz ki.
Szeretem.
Nagyon csodás!
Ezt szívesen megkóstolnám!
Imádom
Jól néz ki
Na még ilyet sem sütöttem. Mentem is a receptet.
Biztos finom.
Finom
Szeretem
De jó ötlet..
Finom..
Ritkán sütök ilyet...sajnos.
Imádom!
Finom
imádom..
guszta
jó,még nem kóstoltam
szeretném
kedvencem
de jó
egyik kedvencem a sok közül
finom
egyik kedvenc
Finom..
Fincsi. Szeretem.
szeretem
Finom, mi is szerretjük.
Finom, mi is szerretjük.
Finom, mi is szerretjük.
Szeretem.
A lányom kedvence
Finom, szeretjük
szeretem
Mi is nagyon szeretjük.
Finom.
Nagy kedvenc.
egyik kedvencem
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.