- 12 db palacsinta (kicsit vastagabb a szokásosnál)
- 30 dkg liszt
· 2 db tojás
· fél l tej
· 3-4 ek olaj
· 2 csipet só
· szóda vagy szénsavas ásványvíz
Ezt kisütjük de a palacsintát akár előző nap is elkészíthetjük.
Töltelék:
60-70 dkg darált hús tetszés szerint ki miből szereti
1 fej hagyma,
kevés olaj,
2 tk pirospaprika
1 pörkölt szaft kocka vagy más fűszerek a pörkölthöz.
1 nagy doboz tejföl,
1-2 ek. liszt
A darált húsból bő lével pörköltet készítünk.
A Hagymát apróra vágjuk megdinszteljük az olajon majd bele tesszük a darált húst, sózzuk ízesítjük bő vízzel felengedjük és megfőzzük.
A szaftjából kiveszünk amit liszttel és tejföllel kikeverünk ez lesz az öntet a tetején.
A pörköltet is habarhatjuk egy kis lisztes tejföllel ha nem elég sűrű.
A hússal megtöltjük egyenként a palacsintákat, két oldalát behajtjuk és így felgöngyöljük.
Kizsírozott jénai tálba vagy tepsibe egymás mellé helyezzük jó szorosan, úgy hogy a hajtás mindig alulra kerüljön.
Majd a mártást ráöntöm a megtöltött palacsintákra. Előmelegített sütőben, magas hőfokon addig sütjük, amíg a mártás el nem kezd rotyogni.
Fontos hogy jól átmelegedjen, hiszen minden hozzávaló készre lett főzve.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.